Jela sa piletinom su rado viđena na našoj trpezi, a posebno ako je pripremljena na ovaj način. Volimo dobru i ukusnu klopu za koju ne treba puno vremena za spremanje. Ovako pripremljeno meso je meko, a o tome koliko je ukusno neću pričati. To morate sami da procenite :D
SASTOJCI:
6 pilećih bataka,
300g testenine,
1 glavica crnog luka,
1 manja tikvica,
100g suvog vrata, pršute ili pečenice,
1 kisela pavlaka,
voda po potrebi,
so po ukusu,
začin po želji.
PRIPREMA:
Batake po želji odvojite od kožice (ovo može, a ne mora).
Propržiti ih dok lepo ne porumene sa svih strana.
Crni luk i tikvicu sitno iseckati pa ubaciti sa posudu sa mesom i pržiti nekoliko minuta.
Dodati čašu vode, smanjiti temperaturu i dinstati oko pola sata uz povremeno dodavanje vode.
Pri kraju dodati pršutu iseckanu na kockice.
Pavlaku razmutiti sa malo vode pa dodati u posudu sa mesom.
Na kraju ubaciti kuvane makarone da se sjedine sa sosom i poslužiti.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар