Странице

петак, 11. мај 2018.

PILEĆI BATACI U SOSU SA MAKARONAMA


Jela sa piletinom su rado viđena na našoj trpezi, a posebno ako je pripremljena na ovaj način. Volimo dobru i ukusnu klopu za koju ne treba puno vremena za spremanje. Ovako pripremljeno meso je meko, a o tome koliko je ukusno neću pričati. To morate sami da procenite :D 
SASTOJCI:
6 pilećih bataka,
300g testenine,

1 glavica crnog luka,
1 manja tikvica,
100g suvog vrata, pršute ili pečenice,
1 kisela pavlaka,
voda po potrebi,
so po ukusu,
začin po želji.

PRIPREMA:
Batake po želji odvojite od kožice (ovo može, a ne mora).
Propržiti ih dok lepo ne porumene sa svih strana.
Crni luk i tikvicu sitno iseckati pa ubaciti sa posudu sa mesom i pržiti nekoliko minuta.
Dodati čašu vode, smanjiti temperaturu i dinstati oko pola sata uz povremeno dodavanje vode.

Pri kraju dodati pršutu iseckanu na kockice.
Pavlaku razmutiti sa malo vode pa dodati u posudu sa mesom.
Na kraju ubaciti kuvane makarone da se sjedine sa sosom i poslužiti.
Prijatno! 

Ne propustite i ovaj recept! Klik na PILETINA U BELOM SOSU.

Нема коментара:

Постави коментар