Странице

петак, 11. мај 2018.

PITA SA MESOM BEZ KORA


Ne znam da li i vi spadate u onu grupu koja voli dobru klopu ali ne bi baš da se bakće tri sata po kuhinji, ali ja definitvno imam takve dane. Nije mi svaki dan takav, imam ja i momente kada zasučem rukave i razvučem pitu, ali kako krene lepo vreme takvih dana je sve manje. Obožavam oavkve recepte, brze, jednostavne i super ukusne. Pita sa mesom bez kora nam je u poslednje favorit što se tiče pita. Spremi se za čas, divno zamiriše kuću i extra je ukusna. Meni ne bi trebalo više razloga da je probam! :D
SASTOJCI: 
300g mlevenog mesa,
4 jajeta,

3 manje glavice crnog luka,
1 šolja jogurta (200ml),
1 šolja mleka,
12 kašika brašna,
1 kesica praška za pecivo,
so po ukusu,
začini po želj

PRIPREMA:
Luk sitno iseckati i sjediniti sa mlevenim mesom.
U tu posudu dodati jaja, mleko i jogurt i sve promešati da se lepo sjedini.

Na kraju umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Smesu izliti u podmazanu tepsiju i peći je oko 45 minuta na 200C (čačkalicom proveriti da li je dobro pečeno).
Pitu sa mesom bez kora možete poslužiti i toplu i hladnu, uz jogurt ili kiselo mleko.
Prijatno! 

Ne propustite i ovaj recept! Klik na BRZA PITA SA SIROM.

Нема коментара:

Постави коментар