Странице

четвртак, 16. јануар 2020.

BRZ I EGZOTIČAN ČIZKEJK SA NARANDŽOM

Zima mi miriše na narandže i cimet i otud mi inspiracija da naparvim slasni čizkejk sa narandžama.  
Oduševio nas svojim ukusom te kramstom teksturom i našao se na listi mojih omiljenih kolača. 
Prednost je štio se brzo i lako sprema i uvek će da uspe. 


Za ovaj čiz će nam biti potrebno:

PRIPREMA: 
Pre svega pripremiti koru.
U posudu sa keksom dodati cimet i puter koji je odstojao na sobnoj temperaturi.
Promešati sve pa aodsti sok i rukama umesiti koru. 
Rasporediti koru na dno kalupa i opstaviti u frižideru dok se fil preprema. 
Umutiti slatku pavlaku sa šećerom u prahu i vanilinim šećerom u čvrst šne pa dodati krem sir i izrendane korice od 2  narandže. 
Rasporediti fil preko kore. 
Na kraju iscediti 5 narandži i staviti na šporet da se zagreju. 
dve kesice želatina preliti sa 8 kašika vode i ostaviti ga na nabubri.
U zagrejan sok od narandže dodati želatin i lepo promešati. Kada se rastopi skloniti sa šporeta i ostaviti malo da se prohladi.
Sok od narandže preliti preko fila i ostaviti preko noći da se lepo stegne.
Skoloniti kalup, iseći i poslužiti.

POGLEDAJTE I VIDEO RECEPT:




Prijatno! 

Нема коментара:

Постави коментар