Странице

среда, 15. јануар 2020.

LAZANJE SA PILETINOM

Šta za ručak? Večita dilema! Uvek se trudim da trpeza bude raznovrsna i da neka jela spremim na drugačiji način. Ovog puta sam se opredelila za lazanje sa piletinom. Pokazaću vam kako da spremite komplikovano jelo na jednostavan način za malo novca. Dobro zvuči, zar ne?


SASTOJCI:


PRIPREMA:
Iseckati crni luk, šargarepu izrendati i beli luk iseckati što sitnije. 
Na malo ulja prodinstati crni luk, oko 5 minuta, zatim dodati šargarepu i beli luk sve zajedno dinstati.
Dodati začine po želji.
Belo meso samleti u secku, a ako nemate secka sitno ga iseckajte. 
Dodati meso u tiganj i dinsntati sa povrćem. 
Na kraju dodati sitno seckanu suvu slaninicu (po želji).
Naliti vinom i ostaviti da se krčka dok vino ne ispari. 
Na kraju naliti paradajz sok i pelat i dinstati oko 30 min na srednjoj temperaturi. 
Skloniti sa šporeta kad se svi sastojci lepo sjedine. 
Napraviti bešamel sos.
Rastopiti puter u jednoj šerpici, zatim dodati brašno, promešati i naliti mlekom. 
Mešati dok ne proključa pa skloniti sa šporeta. 
Trapist izrendati.
Na dno posude u kojoj će se lazanje peći premazati malo bešamel sosa.
Staviti kore za lazanje (ja koristim one koje se ne kuvaju i ne omekšavaju), zatim premazati bešamel sosom u bogatom sloju, rasporediti fil od mesa i preko njega posuti deo izrendanog sira. 
Preko opet staviti kore i postupak ponavljati dok se sav materijal ne utroši. 
Poslednji koru premazati bešamel sosom i staviti u zagrejanu rernu na 180C oko 40 min.
Izvaditi lazanje iz rerne i posuti malo rendanim sirom, pa vratiti u rernu na 10 min.
Gotove lazanje seći i poslužiti.

POGLEDAJTE I VIDEO RECEPT:




Prijatno! 

Нема коментара:

Постави коментар