SASTOJCI:
PRIPREMA:
Iseckati crni luk, šargarepu izrendati i beli luk iseckati što sitnije.
Na malo ulja prodinstati crni luk, oko 5 minuta, zatim dodati šargarepu i beli luk sve zajedno dinstati.
Dodati začine po želji.
Belo meso samleti u secku, a ako nemate secka sitno ga iseckajte.
Dodati meso u tiganj i dinsntati sa povrćem.
Na kraju dodati sitno seckanu suvu slaninicu (po želji).
Naliti vinom i ostaviti da se krčka dok vino ne ispari.
Na kraju naliti paradajz sok i pelat i dinstati oko 30 min na srednjoj temperaturi.
Skloniti sa šporeta kad se svi sastojci lepo sjedine.
Napraviti bešamel sos.
Rastopiti puter u jednoj šerpici, zatim dodati brašno, promešati i naliti mlekom.
Mešati dok ne proključa pa skloniti sa šporeta.
Trapist izrendati.
Na dno posude u kojoj će se lazanje peći premazati malo bešamel sosa.
Staviti kore za lazanje (ja koristim one koje se ne kuvaju i ne omekšavaju), zatim premazati bešamel sosom u bogatom sloju, rasporediti fil od mesa i preko njega posuti deo izrendanog sira.
Preko opet staviti kore i postupak ponavljati dok se sav materijal ne utroši.
Poslednji koru premazati bešamel sosom i staviti u zagrejanu rernu na 180C oko 40 min.
Izvaditi lazanje iz rerne i posuti malo rendanim sirom, pa vratiti u rernu na 10 min.
Gotove lazanje seći i poslužiti.
POGLEDAJTE I VIDEO RECEPT:
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар