уторак, 16. септембар 2014.

PUNJENE PAPRIKE

Punjene paprike su mi danas na meniju za ručak. To znači da imam ručak i za sutra jer ih toliko volimo da ih kuvam za dva dana. Inače punim babure ali sam dobila crvene šilje, koje se koriste za ajvar, pa sam njih filovala i zapekla. Ma ručak prste da poližeš :D. Svi su ih već probali a ako neki od vas nisu fanovi probajte da ih začinite kiselom pavlakom, tako ih i moje dete ručka i voli. Kao i sve ostalo i njih spremam sa prazilukom i mogu vam reći da je ukus izuzetan. 
 SASTOJCI :
 1 veći praziluk ili 2 glavice crnog luka,
1 veća ili 2 manje šargarepe,
5oo gr mlevenog mesa (svinjsko, juneće, po želji),
15o gr pirinča,
soli po ukusu,
1 kašika aleve paprike,
kašičica origana,
oko 5o ml ulja za dinstanje,
6~8 paprika,
paradajz za zatvaranje paprika,
5oo ml soka od paradajza. 
 PRIPREMA :


Paprike izdubiti i očistiti od semenkica.
  U šerpicu staviti ulje da se greje. Praziluk sitno iseckati i ubaciti u šerpu da se dinsta sa malo vode. Šargarepu oguliti i izrendati pa ubaciti u šerpicu sa prazilukom da se dinsta. Dodati pola šolje vode i origano. Ubaciti meso posle 5 minuta i sitniti ga varjačom. Na kraju dodati opran pirinač i alevu papriku. Posoliti po ukusu. 
 Kada se fil prohladi možete ubaciti jedno živo jaje da bi bio gušći. Punite paprike do malo manje od vrha i zatvarajte ih kriškama svežeg paradajza.
  Kada se sve utroši poređajte ih u posudu za pečenje i prelijte paradajz sokom. Dodajte vode toliko da prekrije paprike. Pecite u zagrejanoj rerni na 2oo C oko sat, sat ipo. Po želji ih možete i zapržiti pred kraj. Ja nisam jer ih kuvam u paradajz soku. Poslužiten ih sa pavlakom i paradajz salatom da bi užitak bio kompletan :D.
Prijatno!

Ne propustite i ovaj recept! Klik na MUSAKA OD TIKVICA.


Нема коментара:

Постави коментар