уторак, 16. септембар 2014.

ČOKOLADNI ROLAT SA BANANAMA

Rolati izgledaju dekorativno i kremasto i zato mnogi misle da je potrebno puno vremena i veće kuvarsko iskustvo da se spreme. Ali nije tako. Veoma su brzi i lagani za pripremu. Čokoladni rolat sa bananama ima koru ali se jednostavno priprema i nema šanse da ne uspe. Videćete da je koru pripremila Andrea, moj najdraži pomoćnik :D. Fil je već mnogo puta isproban. Da li pogađate? :D Mhm, puding naravno :). Jesam li vas ubedila da krenete u avanturu? Probajte i javite mi svoje utiske :).
SASTOJCI :
Za koru :
5 jaja,
5 kašika šećera,
5 kašika mlevenih oraha,
3 kašike brašna, 
1 kašika ulja,
1 vanilin šećer,
1 prašak za pecivo,
prstohvat soli. 

Za fil :
3 kesice pudinga od čokolade,
1 L mleka,
5 kašika šećera,
1oo gr čokolade,
pola margarina (125 gr),
2~3 banane,
po želji malo bele čokolade za dekoraciju.
PRIPREMA:

Kora :
 Pre pripremem kore uključite rernu na 2oo C da se greje. 
Odvojiti belanaca od žumanaca. Umutiti belanca sa postepenim dodavanjem šećera. Dodati žumanca, vanilin šećer i ulje i mutiti da se sve lepo sjedini. U brašno umešati prašak za pecivo pa ubaciti u smesu sa jajima i varjačom sjediniti. Na kraju ubaciti mlevene orahe i takođe varjačom sjediniti. Izliti testo na pleh obložen pek papirom i staviti u rernu da se peče oko 2o minuta. Ja sam koristila pleh 25x35. Čačkalicom proverite da li je gotova kora.Veću krpu pokvasite i prebacite koru na mokru krpu pa pažljivo urolajte u rolat. 

 Fil :
Od litre mleka odvojite malo za puding. Ostatak stavite da se kuva. Puding sa šećerom rastopite u tom mleku koje ste izdvojili i kad mleko na šporetu provri ubacite puding i mešajte dok se lepo ne zgusne. Ostavite ga da se ohladi pa kad je dovoljno hladan da se margarin ne rastopi ubacite ga i mikserom sjedinite. Čokoladu rastopite u posebnoj šerpici pa je dodajte pudingu i miskerom lepo sjedinite. 
Odmotajte koru pa je premažite sa pola fila i na jedan kraj poređajte uzduž banane (koliko vam stane). Urolajte pazeći da fil ne iscuri. Ostatak fila premažite preko rolata. Belu čokoladu nožem izrendajte po rolatu. Stavite malo u frižider pre služenja.
 Prijatno!


Ne propustite i ovaj recept! Klik na ROLAT SA JAGODAMA.

Нема коментара:

Постави коментар