S obzirom da se približava vreme posta ja sam rešila da se malo pozabavim posnim receptima :). Bez obzira što sam veliki fan mesa, jaja, mlečnih proizvoda, volim da eksperimentišem i sa jednostavnim sastojcima. To je jeftinino rešenje kada su visoki datumi u pitanju a ručka vam se nešto slatko. Uglavnom imate sve u kući i priprema posnih kolača ne zahteva puno vremena a ni neko preterano umeće. Dobro, ima i onih posnih kolača koji su skuplji i zahtevniji od nekih torti, ali ja ne govorim o njima niti ćete ih videti na mom na blogu. Ja sam žena koja voli da uprosti stvari i da prođe koliko toliko jeftino, a da u kući ipak uvek imam nešto slatko :D Ovaj posni kolač je baš jednostavan, može se spremati sa džemom koji imate u kući, i ako trenutno nemate čokoladu za kuvanje slobodno je možete izostaviti.
Odnosi se na čašu od 200 ml :
1,5 čaša brašna,
2 čaše vode,
pola čaše ulja,
1 čaša šećera,
1 vanilin šećer,
1 kašika cimeta,
1 kašičica sode bikarbone,
3 kašike džema,
2 kašike kakaa.
Za premaz :
Džem,
100g čokolade,
2 kašike ulja.
Pre pripreme uključite rernu na 2oo C.
Sve sastojke za koru prvo promešajte kašikom da se ne bi razleteo kakao po kuhinji.
Zatim sve lepo sjedinite mikserom.
Smesu izlijte u pleh i pecite oko 3o minuta, ali proverite čačkalicom i ranije.
Zatim sve lepo sjedinite mikserom.
Smesu izlijte u pleh i pecite oko 3o minuta, ali proverite čačkalicom i ranije.
Vruć kolač premažite džemom, količinu odredite sami.
Preko prelijte glazurom.
Kolač isecite pre stavljanja i frižider na kocke da glazura posle ne bi popucala.
Ovo je posni kolač sa džemom od koga će vam zamirisati kuća i koji će probuditi sva vaša čula.
Prijatno!
'Medeno srce' kolac :) Obozavam ga i cesto pravim, jako je ukusan.
ОдговориИзбришиRecept i kolac-boli glava -perfektan ♥♥♥
ОдговориИзбришиCesto je na nasoj trpezi :)
Recept i kolac-boli glava -perfektan ♥♥♥
ОдговориИзбришиCesto je na nasoj trpezi :)