четвртак, 13. новембар 2014.

ROLAT OD SPANAĆA SA ŠAMPINJONIMA I SUVIM VRATOM

Na svim proslavama kod nas je uvek postavljen švedski sto. To mi daje mogućnost i slobodu da se više družim sa svojim dragim gostima a ne da oblećem oko njih i postavljam. Čak i kad je slava u pitanju posle prve ture gostiju sve ostaje na stolu pa se svako služi onim što želi. I tako se uvek lepo provedemo. Dovoljno je što rintam danima ranije :). Na švedskom stolu uvek ima svega, napravim po nešto za svačiji ukus. Ono što dobro prolazi, i bez čega ne može da se zamisli ni jedno slavlje, su slani rolati. Oni se ponosno šarene na stolu i mame svojim izgledom. Meni omiljeni je rolat od spanaća. S obzirom da pravim razne vrste uvek ih različito punim. Šta će se naći u kom odlučim u toku pravljenja jer volim da eksperimentišem. A znam da šta god da stavim ne može da bude loše :D. Ovog puta sam taj zeleni rolat punila šampinjonima i suvim vratom koji je celoj priči dao neki poseban šmek. Taj se rolat prvi pojeo :).
SASTOJCI :
Za koru :
6 jaja,
6 kašika mleka,
6 kašika brasna,
1 prašak za pecivo,
2oo gr spanaća (skuvanog i sitno iseckanog),
so po ukusu,
1 kašika ulja.
Za fil :

1 čaša kisele pavlake,
krem sir (1oo gr),
pakovanje šampinjona (4oo gr),
25o gr suvog vrata.
 PRIPREMA :


 Umutiti belanca pa dodati žumanca i mutiti da se smesa lepo sjedini. Dodati mleko, pa brašno sa praškom za pecivo, so i spanać, pa umešati varjačom. Koru peći na 200 stepeni a kad je gotova izvaditi je na mokru krpu, zaviti u rolat i ostaviti  da odstoji. Pečurke sitno iseckati i prodinstati ih na malo ulja. Pred kraj, kad voda ispari, dodati sitno iseckan suvi vrat.
Nakon 3o minuta odviti rolat i filovati ga pavlakom pomešanom sa krem sirom. Rasporediti šampinjone i suvi vrat po pavlaci. Slani rolat uviti i umotati u foliju pa ostaviti u frižider da se ohladi i stegne. Ako ga spremate dan ranije najbolje da odstoji preko noći pa ga tek onda secite na šnite. 
I evo kako je ovaj sočni rolatić krasio rođendasnki sto naše šmizle :).
 Prijatno!



Ne propustite i ovaj recept! Klik na PRIZRENSKA PITA SA SPANAĆEM.

Нема коментара:

Постави коментар