петак, 12. јун 2015.

GALA KEKS TORTA SA BELOM ČOKOLADOM

Keks torte su brze i izdašne. Lako se prave i ne treba vam puno sastojaka. Najbolje od svega je što se ne peku, pa su idelane za vrele letnje dane. Naravno, pre degustacije je poželjno da se lepo ohladi i stegne. Keks torta sa belom čokoladom je kremasta i lagana, a nastala je jednog popodneva iz čiste dosade po receptu koji sam dobila odavno i  modifikovala po svom ukusu:D.
Nama se svidela, nadam se da će i vama :).

SASTOJCI :
600g turskog keksa (ako ne možete da ga pronađete koristite petit ili plazmu),
1,5 l mleka,
6 pudinga sa ukusom slatke pavlake,
12 kašika šećera,
2 kesice vanilinog šećera,
200g bele milka čokolade,
250g margarina,
200 ml slatke pavlake,
lešnici ili orasi ili karamele po želji...
oko 200 ml mleka za umakanje keksa.
Šlag za dekoraciju (minumum dve kesice).

PRIPREMA :
Pudinge skuvati u litar ipo mleka sa šećerom i vanilinim šećerom po standardnoj proceduri.
U vreo puding umešati belu čokoladu.
Meešati dok se ne rastopi.
Ostaviti puding da se ohladi.
Margarin izvaditi da odstoji na sobnoj temperaturi pa ga miksrom sjediniti sa ohlađenim pudingom.
Slatku pavlakuumutiti u čvrst šlag i sjediniti je sa pudingom.
Lešnike, orahe i karamele sitno iseckajte, najbolje u secku, i dodajte filu.
Ovo možete a ne morate. 
Što se keksa tiče, ako nađete turski koristite njega. On je nalik na naš petit samo ima čokoladno punjenje. Nemojte da vas zbuni što je tanak.
Na tacnu slagati keks koji ste prethodno umočili u hladno mleko na par sekundi (dovoljno je da ga samo provučete), 5x5 i filovati četvrtinom fila.
Ponavljati postupak dok se keks i fil ne utroši. 
Na kraju poređajte keks i tortu dekorišite šlagom i rendanom čokoladom.
Ostavite je preko noći da odstoji i da se stegne.
Sutradan uživajte :).
Prijatno! 



Ne propustite i ovaj recept! Klik na KARAMEL TORTA SA KEKSOM.

10 коментара:

  1. Izgleda ukusno samo još da je napravim i probam mljac mljac💋💋

    ОдговориИзбриши
  2. Moja snaja je pravila za rodjendan moga sina. Torta je super i još bolja drugi dan, kada se svi ukusi dobro povežu.

    ОдговориИзбриши
  3. Milice, jesi videla da se G+ gasi i da brišu sve slike i tekstove. Ako imaš nešto što ne želiš da izgubiš od podataka onda to iskopiraj da bi sačuvala. Pišem ti ovde jer ne znam da li koristiš Fejsbuk.
    Nisam te našla.

    ОдговориИзбриши
  4. Danas pravim ovu tortu i nadam se da cu sutra uzivati u njoj izgleda odlicno

    ОдговориИзбриши
  5. Odlična. Ispala je kao na slici. Čvrsta je i lepo se seče. Hvala.

    ОдговориИзбриши