петак, 26. јун 2015.

ČOKOLADNI MOUSSE (MUS)

Čokoladni mus je poslastica za prave sladokusce. Brzo i lako se priprema, kremast je, a ukus će zadovoljiti i najzahtevnije degustatore. Čokoladni mus je desert koji će vam prirediti nezaboravne trenutke :). Ovim desertom, serviranim u čaši, se kaže VOLIM TE :).


PRIPREMA :
Belanca odvojite od žumanaca.
Belanca penasto umutite postepeno dodavajući šećer (prvo kristal, zatim šećer u prahu).
Čokoladu izlomite na kockice, obe vrste, pa kuvajte na pari sa slatkom pavlakom .
Kada se čokolada otopi dodajte razmućena žumanca. 
Kuvajte još par minuta, pa sklonite sa šporeta. 
Postepeno sipajte u belanca i mešajte špatulom ili varjačom. 
Mus sipajte u čaše ili činije i stavite u frižider na minimum sat vremena da se ohladi i stegne.
Pospite šećerom u prahu i poslužite :).
Pogledajte i video uputstvo.

Prijatno! 

Ne propustite i ovaj recept! Klik na SOČNI KOLAČ SA JABUKAMA I GRIZOM.

Нема коментара:

Постави коментар