субота, 13. фебруар 2016.

ŠNICLE U SOSU OD SENFA

Vrhunski gastronomski užitak su šnicle u sosu od senfa i pavlake. Jednostvna i brza priprema, savršen ukus, kremasti sos i meke šnicle, su odlike ovog divnog gurmanskog jela. Šnicle pripremljene na ovaj nečin će vas osvojiti već pri prvom zalogaju. Što se priloga tiče, možete dodati pire krompir, neko bareno povrće ili testeninu, šta god volite, i naravno salata se podrazumeva da bi užitak bio kompletan :D.
SASTOJCI:
5 većih šnicli (meso po želji),
2 pune kašike senfa,
puna čaša vode ili bujona,
5 pune kašike neutrane pavlake,
2 kisela krastavčića,
so po ukusu,
biber po želji.

PRIPREMA:
Šnicle istanjiti čekićem za meso. 
Posoliti ih, pobiberiti i ispržiti  sa obe strane na 2~3 kašike ulja.
Ostaviti ih prekrivene sa strane dok spremate sos.
U masnoću u kojoj su se pržile šnicle dodajte vodu ili bujon od supe.
Iseckajte krastavčiće na kockice i ubacite ih u posudu sa vodom.
Dodajte pavlaku i senf i sve lepo promešajte.
Začinite po želji i ukusu (biber, origano, bosiljak, vegeta, so...)
Kuvajte sos 5 minuta na smanjenoj temperaturi a zatim ubacite šnicle i kuvajte još 15 minuta.
Poslužite šnicle uz prilog po želji i uživajte.
Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept! Klik na LOVAČKE ŠNICLE.

Нема коментара:

Постави коментар