Странице

среда, 23. април 2014.

RUŽICE SA ZELJEM

U svečanim trenucima volim da mi trpeza bude šarenolika. Pored ukusa volim da se igram i dekoracijom hrane pa ona svojim izgedom mami da se proba :). Ružice od testa uvek dobro prođu a posebno kada su punjene zeljem i sirom ili spanaćem. Nije ih teško naparviti, šta više, izuzetno je lako i ako se još niste oprobali u mešenju testa probajte sa kupovnim lisnatim :D.
SASTOJCI :
Za testo :
500 gr brašna, 
1 jaje, 
sveži kvasac, 
100 ml ulja, 
300 ml mleka, 
2 kašičice soli, 
1 kašičica šećera.
Za fil :
 2 veze zelja ili 2oo gr kuvanog spanaća,
15o gr sira,
kašičica soli,
1 jaje. 
PRIPREMA :
Sipati brašno u dublju posudu i ubaciti jedno jaje, izmrviti kvasac direktno u brašno, dodati ulje, so, šećer i mleko i umesiti. Staviti testo na toplo mesto da bi se diglo od 45 minuta do 1h.
Testo za ružice podeliti na 12 loptica. Zelje očistiti i iseći drške pa prokuvati dok ne proključa da omekša.
Procedite zelje i iseckajte ga sitno pa ga pomešajte sa sirom i jajetom i posolite. 
Svaku lopticu razvucite u krug i zasecite ga na 4 strane ali da ne ne dirate sredinu.
Na sredinu stavljajte po kašiku fila pa zatvarajte unakrsno listovima testa. 
Ružice od testa sa zeljem ređajte u podmazan pleh ili na pek papir i ostavite ih da odstoje još 15 minuta. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 2oo C 25~3o minuta.
Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept! Klik na ZELJANICA BEZ KORA.

Нема коментара:

Постави коментар