Странице

понедељак, 15. септембар 2014.

PICA MAFINI


Za dečije rođendane ili kada nam dolaze drugari uvek se opredelim za neke slane mafine. Razloga je nekoliko, prvo brzo se spremaju, drugo jeftini su i uglavnom imam sve sastojke u kući, svi ih vole i rado ih ručkaju, i u njih se može staviti sve i svašta tako da kombinujem namirnice po svom ukusu. Kada nemam vremena da punim korpice tu smesu za mafine samo razlijem u pleh i tako dobijem pitu. Ali ipak više volim da budu u obliku mafina i nakako mi je testo mekše i vazdušastije. Za ove pica mafine sam imala pomaćnika i zato su još ukusniji :D. Spremanje sa malim pomoćnikom kuvanje čini zabavnijim :D.

SASTOJCI :
3 jaja,
200 gr brašna,
200 ml jogurta,
100 ml ulja,
prašak za pecivo,
kašičica soli,
kašičica origana,
100g šunke ili parizera,
100g trapista,
kečap za preliv.
PRIPREMA :
Pre početka pripreme uključiti rernu na 2oo C. Jaja umutiti pa dodati jogurt i ulje. Posoliti i dodati origano. U brašno umešati prašak za pecivo pa varjačom sjediniti sa jajima. Šunku sitno iseckati a trapist izrendati pa ubaciti u testo.
U ove mafine možete dodati i povrće po želji (seckanu papriku, čak i mladi luk...)  Korpice za mafine puniti, najbolje kutlačom, pa staviti da se peče oko 2o minuta. Kada se ohlade preliti ih kečapom i posuti origanom. 
Prijatno!

Ne propustite i ovaj recept! Klik na GURMANSKE PROJICE.

Нема коментара:

Постави коментар