Странице

четвртак, 27. новембар 2014.

JAFFOLITANKE

Jaffa keks je već dobro poznat i omiljen svima. Postoji dosta varijacija na temu jaffe a jedna od njih je ova divna oblanda čiji ukus neodoljivo podseća na jaffolitanke. Za pripremu ove poslastice nije potrebno puno vremena i može se poslužiti i kao deo slavske trpeze. Degustatori su bili oduševljeni i iako sam napravila prilično veliku količinu brzo se poručkala. Dakle, ako volite osvežavajući ukus narandže, toplo preporučujem da probate oblande sa ukusom jaffe :). 
SASTOJCI :
1 paket oblandi,
4oo gr mlevenog keksa,
15o gr mlevenih oraha, 
3oo gr šećera,

1oo gr čokolade,
1oo gr margarina,
1 vanilin šećer,
3 smrznute narandže,
3oo ml mleka.
PRIPREMA :


Istopiti u mleku čokoladu, margarin, šećer i vanilin šećer. U toplo mleko dodati keks i mlevene orahe. Promešati da se sve lepo sjedini. Kada se fil prohladi u njega izrendati neoljuštene smrznute narandže. Narandže možete staviti dan ranije u zamrzivač. Filovati svaki list oblande sem poslednjeg i staviti u frižider da se ohlade. Seći jaffolitanke u željeni oblik i poslužiti ih kao desert :).
Prijatno! 

Ne propustite i ovaj recept! Klik na LEDENE GRIZ KOCKE.

Нема коментара:

Постави коментар