Странице

петак, 5. децембар 2014.

CHEESECAKE II

Na mom blogu već postoji recept za čizkejk, ali i tada sam napomenula da postoji nekoliko varijanti. Ova varijanta je meni jedna od boljih, prvenstveno zato što su sastojci jeftini i što ne moram da jurim maskarpone sir koji je prilično skup. Razlike u ukusu maltene da i nema a što se voća tiče možete staviti šta god volite. Višnje ili mešano šumsko voće, izbor je na vama. Cheesecake je inače jedan od skupljih kolača u poslastičarnicama ali ako budete pratili recept videćete da se prilično lako i brzo sprema. Osim toga, sa sremskim sirom vas neće izaći ko svetog petra kajgana :D. Dakle, čizkejk, poznati kolač širom sveta može krasiti i vašu trpezu :).
SASTOJCI :
Za koru :
3oo gr mlevene plazme,
1oo gr margarina,
15o ml mleka.
Za fil :
5oo gr sremskog sira ili krem sira,
2 čaše kisele pavlake (36o gr),
3oo gr šećera u prahu,
3 kesice želatina (3o gr),
3 kesice vanilin šećera (3o gr).
Za preliv :
6oo gr smrznutog voća po izboru,
25o gr šećera,
3 kesice želatina.

PRIPREMA :
Margarin koji je odstojao na sobnoj temperaturi umutiti mikserom.
Dodati mleveni plazma keks i mleko i umesiti da se lepo sjedini.
U kalup za tortu od te mase napraviti koru za cheese cake.
Posebno umutiti sir, pavlaku, šećer u prahu i vanilin šećer.
U šerpicu staviti 12 kašika vode i izručiti želatin, promešati ga i ostaviti par minuta da nabubri.
Kad se želatin zgusne blago ga zagrejati da se rastopi, uz stalno mešanje, i preliti ga u fil od sira.
Fil od sira i želatin umutiti da se fino sjedini.
Gotov fil za cheese cake izručiti na koru od keksa.
Smrznuto voće staviti u šerpu i pomešati sa šećerom i grejati na ringli uz mešanje dok voće ne omekša.
Želatin pripremiti kao što je već navedeno.
Pripremljeni želatin staviti u voće, dobro promešati i preliti krem od sira.
CheeseCake hladiti u frižideru celu noć.
Ujutru skinite kalup i navalite. Verujem da ćete uživati :D.
Prijatno! 
Ne prpustite i ovaj recept! Klik na ČIZKEJK SA PIŠKOTAMA.



Нема коментара:

Постави коментар