Странице

петак, 5. децембар 2014.

POSNA DOMAĆA BONŽITA

Poslastica od meda i žita, bonžita.Brza i laka priprema i zagarantovan užitak su jedan od najvećih razloga zašto se ovaj hrskavi kolač nalazi na skoro svakoj slavskoj trpezi. S obirom da je postan vrlo je pogadan i za posne slave, mada ga ja pravim i za Svetog Jovana (koji je naša slava a inače je mrsna). Izuzetno je ukusan desert i čini mi se da se ljudi uvek prvo njime slade, valjda zato što je proveren :D.
SASTOJCI :
15o gr šećera,
2oo gr meda,
1oo gr seckanih oraha,
1oo gr margarina,
2oo gr čokolade,
35o gr kornfleksa,
3o papirnih korpica (manjih).
 
PRIPREMA :
Med i šećer otopiti u šerpi, dodati margarin i orahe pa sjediniti sve na tihoj vatri.
Dodati čokoladu i mešati dok se ne rastopi a zatim ubaciti kornfleks.
Smesu za bonžitu lepo sjediniti.
Kašičicom ubacivati u papirne korpice.
Bonžitu ohladiti a zatim staviti u frižider da se lepo stegne.
Pre posluženja možete dodati malo šlaga i cimeta na svaku, ukus je izvrstan :).
Prijatno!


Ne propustite i ovaj recept! Klik na POSNI KOLAČ SA DŽEMOM.

Нема коментара:

Постави коментар