Странице

среда, 4. март 2015.

DOMAĆI KEKS

Domaći keks je hrskav i ukusan. Sama priprema ne iziskuje puno posla a najbolje od svega je što i decu možete uključiti u taj proces. Jeste da posle pravljenja keksa sa decom u kuhinji ostaje haos, ali vredi jer je vreme provedeno sa decom neprocenjivo :). 
Mi volimo da se igramo i istražujemo nove ukuse a volimo i interesantne oblike, pa sam pre par godina kupila modlice za keks. Ako vi nemate modle i obična čaša radi posao. Bitno je samo da pratite recept i uživanje je zagarntovano :D.
SASTOJCI :
2 jaja,
15og margarina (ja sam koristila margarin sa ukusom vanile),
1 vanilin šećer,
1 prašak za pecivo,
5oog brašna,
25og šećera,
5 kašika mleka,
narendana korica narandže ili limuna,
5og sitno iseckane čokolade po želji. 
PRIPREMA :
U brašno umešati prašak za pecivo i dodati šećer i vanilin šećer.
Margarin izdrobiti ili iseckati.
Dodati jaja i mleko.
Izrendajte koricu narandže i iseckajte čokoladu pa dodajte u posudu sa brašnom. 
Zamesiti glatko testo.
U početku će vam biti teško i možda vam se učini da je potrebno još tečnosti ali budite uporni jer se na kraju sve lepo sjedini.
Ostavite testo oko 3o minuta u frižideru. 
Rastanjite testo debljine oko 5mm i modlama vadite oblike.
Ako nemate modlice upotrebite čašu.
Poređajte keksiće na pleh obložen pek papirom.
Zagrejte rernu na 2oo C i pecite keks oko 15 minuta.
Kada se prohladi postpite keks šećerom u pahu i poslužite ga.
Prijatno!


Ne propustite i ovaj recept! Klik na VANILICE.

3 коментара: