Странице

среда, 4. март 2015.

PIZZA PITA

Pizza pita je ona vrsta đakonije koja osvaja na prvom zalogaju. Savršeno sočna i ukusna zauzima titulu omiljene večere ili doručka. Nije teška za pravljenje a pre služenja je možete i zamrznuti. Ništa joj neće faliti ako nekoliko dana provede u zavrzivaču. Šta više, po meni je tako još lepša jer je šečem na rolatiće pre pečenja. Na mom blogu već postoji recept za pica pitu koji je naravno drugačiji od ovog. Ovo je sočnija verzija koja se meni više dopada. Ako ste ljutelj ukusnih pita, preporučujem da probate :). 

SASTOJCI :
5oog kora za pitu,
3oo~35og praške šunke,
25og trapista,
kečap,
origano,
2 jaja,
5o ml ulja,
1 čaša pavlake (180ml).
Susam za posipanje.
PRIPREMA :
Kore podeliti na po tri. 
Umutiti jaja sa pavlakom i 5o ml ulja.
U tu smesu izendati na sitno trapist i lepo promešati. 
Prvu koru u tankom sloju premazati uljem.
Preko nje staviti drugu koru i takođe u tankom sloju je premazati nadevom od pavlake i jaja.
Preko toga staviti treću koru.
Nju u takom slaju premazati kečapom.
Posuti origanom (ne preterujte) i na jednu polovinu poređati listove šunke.
Uviti u rolat. 
Postupak ponavljati dok se kore i fil ne utroše. 
Premazati ostatkom fila od pavlake i posuti susamom.
Peći u zagrejanoj rerni na 2oo C oko 2o minuta (mada to zavisi od jačine vaše rerne, proveravajte povremeno, gotova je kad lepo porumeni). 
Ako vam porodica nije velika i ne očujete goste pola pite možete zamrznuti i kada ne zante šta za doručak ili večeru iskoristite je  :). 
Ja uglavnom imam u zamrzivaču po kolut pite sa sirom, mesom i pica pite, pa kad mi dolaze gosti izvadim i za pola sata je na stolu. 
Ako vas zanima kako da od ove pite napravite pituljice tj ukusne zalogajčiće pogledajte uputstvo
Pica pitu poslužite uz čašu jogurta ili pavlaku.
Prijatno! 



Ne propustite i ovaj recept! Klik na KROMPIRUŠA.


Нема коментара:

Постави коментар