Странице

уторак, 7. април 2015.

PILEĆA ČORBA

Domaća pileća čorbica svakim zalogejm razgali dušu. U kombinaciji sa povrćem čini kompletan obrok, pa ne morate spremati ništa za posle. Jedino što uz nju paše je domaći hleb :). Gotova je za sat vremena a možete staviti omiljene delove piletine. Ja zbog dece stavim belo meso, međutim sjajna je i sa krilcima, batacima i ostalim pilećim mesom. Što se povrća tiče, možete staviti šta volite. S obzirom da je proleće i pijace su pune svežeg povrća izbor je neograničen. Ono što ja uvek dodam su šargarepa i krompir, ostalo po sopstvenom nahođenju. Ovog puta moj izbor je bio karfiol. Možete staviti i blitvu ili zelje, ma šta god volite. Ako ste ljubitelji čorbica preporučujem da probate :)
SASTOJCI :
3oo~4oog pilećeg mesa po želji,
2 šargarepe,
3 krompira,
1 praziluk,
mala glavica karfiola,
malo graška,
1 kocka za pileću supu,
2 pune kašike kisele pavlake,
1 kašika brašna,
začin po želji,
so po ukusu.

PRIPREMA ;
Na dno šerpe sipajte malo ulja.
Prodinstajte praziluk uz postepeno dodavanje vode.
Piletinu iseckajte (ako koristite belo meso) i ubacite u šerpu sa prazilukom.
Nalijte sa čašom vode.
Dinstatjte još desetak minuta.
Dodajte kocku za supu.
Kada se rastopi ubacite kašiku pavlake.
Dodajte začin po želji (biber, slatki kari, peršun...).
Na kraju dodajte povrće iseckano na kockice (krompir i šargarepa).
Nalijte vodom i kuvajte dok ne omekša. 
Kada proključa ubacite još jednu kašiku kisele pavlake.
Pred kraj napravite zapršku od malo ulja i kašike brašna. 
Smanjite temperaturu i ostavite da se krčka još desetak minuta.
Pileću čorbu poslužite toplu.
Prijatno!


Ne propustite i ovaj recept! Klik na BAKINA KREM ČORBA OD KELERABE I KROMPIRA.

Нема коментара:

Постави коментар