Странице

понедељак, 4. мај 2015.

KIŠ OD PROJE

Pre neki sam spremala projice tj ja sam dodavala sastojke a Andrea je mutila i punila kalupe. Ostalo nam testa posle iskorišćenih svih kalupa koje imam u kući pa sam dok su se projice  pekle razmišljala šta bih mogla da spremim još od tog testa. Palo mi je na pamet da bih mogla da spremim kiš i tako sam se bacila na potragu po netu. Ali recepta nije bilo, bar ne takvog kakvog sam ja zamislila. Nije mi ostalo ništa drugo sem da ga ja sklepam. S obzirom da su projice bile uz ručak ovo je trebala da bude večera. Mogu vam reći da ukus uopšte nije loš a ni sam proces spremanja nije težak. U svakom slučaju, vredi probati :). 

SASTOJCI :
Za testo :
1 jaje,
1 čaša kisele vode,
50 ml ulja,
1 čaša kukuruznog brašna, 
1 čaša pšeničnog brašna,
prstohvat sode bikarbone,
100g sira po želji (ovo nije neophodno),
soli po ukusu.
Za fil :
2 jaja,
150g šunke,
200 ml jogurta,
3 kašike pavlake,
100g trapista.

PRIPREMA :
Umutite jaje i dodajte ulje i kiselu vodu.
Ubacite obe vrste brašna i varjačom umešajte.
Dodajte so, sodu i po želji sitni ili feta sir.
Zagrejte rernu na 200 C.
Kalup za kiš ili tart podmažite i ravnomerno rasporedite testo za proju. 
Pecite koru oko desetak minuta.
Za to vreme pripremite fil.
Jogurt, jaja i pavlaku lepo sjeidnite žicom ili mikserom.
Šunku iseckajte, kačkavalj izrendajte i ubacite u smesu za fil.
Možete umesto šunke koristiti slaninicu ili neku lepu kobasicu, ili suvo mesance, šta god želite i volite.
Prelijte preko kore, posle deset minuta, i vratite u rernu da se zapeče.
Meni se sve ukupno peklo 40 minuta. Dakle, kad sam vratila u rernu još pola sata.
Poslužite uz jogurt, toplo ili hladno, i uživajte.
Prijatno!



Ne propustite i ovaj recept! Klik na KIŠ OD STAROG HLEBA.

Нема коментара:

Постави коментар