Странице

среда, 21. октобар 2015.

GRANDISIMO TORTA

Grandisimo torta je ona vrsta torte od koje se traži parče više. Bogata je kombinacijom ukusa lešnika, kafe i čokolade. Nije preterano teška za pripremu a nije ni skupa. Kada sam prvi put videla recept odlučila sam da je pravim jer su sastojci garantovali izuzetan ukus. I nisam se prevarila! Zaista je fantastična. Ako volite gore pomenute sastojke bacite se na posao, verujte mi sva čula će vam uživati :D

SASTOJCI :
Za kore :
12 belanaca,
12 kašika šećera, 
2 kašika brašna,
16 kašika mlevenih lešnika,
6 kašika kakaa.
Za Fil :
12 žumanca,
200g šećera u prahu,
100g čokolade.
100g mlevenih lešnika,
1 pakovanje maslaca ili margarina (250g),
2 kašičice mlevene kafe,
200 ml slatke pavlake (vrhnje za šlag).
Glazura :
300 ml slatke pavlake,
300g čokolade.

PRIPREMA :
Umutiti penasto 6 belanaca sa 6 kašika šećera.
Umešati  varjačom 1 kašiku brašna, 8 kašika mlevenih lešnika i 3 kašike kakaa. 
Ispeći koru na 200 C (vreme pečenja zavisi od vaše rerne). 
Ispeći još jednu ovakvu koru.
Možete koristit okrugli kalup od 26 cm. 
Umutiti žumanca sa šećerom u prahu i skuvati ih na pari. 
Kada se fil ohladi sjedinti ga sa margarinom. 
Fil podeliti na tri dela.
U jedan deo dodati mlevene lešnike.
U drugi umešati rastopljenu čokoladu.
U treći dodati 2 kašičice mlevene kafe. 
Umutit 200 ml slatke pavlake. 
Na prvu koru premazati fil od čokolade, pa preko njega fil od lešnika. 
Preko premazati  slatku pavlaku. 
Pažljivo staviti drugu koru i preko nje premazati fil od kafe. 
Slatku pavlaku zagrejati do vrenja i preliti je preko kockica čokolade.
Mešati dok se čokolada ne rastopi, pa ostaviti da se ohladi.
Prohlađen ganache krem preliti preko torte. 
Ostaviti tortu preko noći u frižideru.
Poslužiti je dragim osobama uz kaficu :). 
Prijatno! 



Ne propustite i ovaj recept. Klik na TORTA NUGATINA.


Нема коментара:

Постави коментар