Grandisimo torta je ona vrsta torte od koje se traži parče više. Bogata je kombinacijom ukusa lešnika, kafe i čokolade. Nije preterano teška za pripremu a nije ni skupa. Kada sam prvi put videla recept odlučila sam da je pravim jer su sastojci garantovali izuzetan ukus. I nisam se prevarila! Zaista je fantastična. Ako volite gore pomenute sastojke bacite se na posao, verujte mi sva čula će vam uživati :D
SASTOJCI :
Za kore :
12 belanaca,
12 kašika šećera,
2 kašika brašna,
16 kašika mlevenih lešnika,
6 kašika kakaa.
Za Fil :
12 žumanca,
200g šećera u prahu,
100g čokolade.
100g mlevenih lešnika,
1 pakovanje maslaca ili margarina (250g),
2 kašičice mlevene kafe,
200 ml slatke pavlake (vrhnje za šlag).
Glazura :
300 ml slatke pavlake,
300g čokolade.
PRIPREMA :
Umutiti penasto 6 belanaca sa 6 kašika šećera.
Umešati varjačom 1 kašiku brašna, 8 kašika mlevenih lešnika i 3 kašike kakaa.
Ispeći koru na 200 C (vreme pečenja zavisi od vaše rerne).
Ispeći još jednu ovakvu koru.
Možete koristit okrugli kalup od 26 cm.
Umutiti žumanca sa šećerom u prahu i skuvati ih na pari.
Kada se fil ohladi sjedinti ga sa margarinom.
Fil podeliti na tri dela.
U jedan deo dodati mlevene lešnike.
U drugi umešati rastopljenu čokoladu.
U treći dodati 2 kašičice mlevene kafe.
Umutit 200 ml slatke pavlake.
Na prvu koru premazati fil od čokolade, pa preko njega fil od lešnika.
Preko premazati slatku pavlaku.
Pažljivo staviti drugu koru i preko nje premazati fil od kafe.
Slatku pavlaku zagrejati do vrenja i preliti je preko kockica čokolade.
Mešati dok se čokolada ne rastopi, pa ostaviti da se ohladi.
Prohlađen ganache krem preliti preko torte.
Ostaviti tortu preko noći u frižideru.
Poslužiti je dragim osobama uz kaficu :).
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар