Pileći bataci su omiljena hrana i deci i odraslima. Super se slažu uz svaku salatu i povrće. Bataci se uglavnom brzo pripremaju a u zavisnosti od načina pripreme meso sa bataka može biti meko i sočno toliko da samo spada sa kostiju. Takav je upravo ovaj slučaj. Sos od meda i preliv koji se kasnije dodaje pri pečenju garantuju bogatstvo ukusa i mekoću mesa. Ovako pripremljene batake možete poslužiti i najzahtevnijim gostima.
SASTOJCI :
5 ili više bataka,
so,
biber,
3 pune kašike meda,
2 čena belog luka,
1 manja glavica crnog ili crvenog luka,
1 čaša belog vina,
1 puna kašika maslinovog ulja,
začin po želji (bosiljak, majčina dušica, origano).
PRIPREMA :
Batake odvojiti od karabataka,posoliti i pobiberiti ih.
Uvaljati batake u med pomešan sa sitno seckanim belim lukom.
Ostaviti batake da upiju sok oko 45 minuta.
Pomešati seckani crni luk, maslinovo ulje, začin i belo vino.
Preliti batake i peći ih prekrivene folijom 30 minuta.
Dodati povrće po želji (šargarepu, seckanu papriku...) i peći još desetak minuta da piletina dobije lepu zlatnu koricu.
Pileće batake u medu možete poslužiti uz pire krompir, rižoto ili neko povrće.
Pileće batake u medu možete poslužiti uz pire krompir, rižoto ili neko povrće.
Нема коментара:
Постави коментар