Ruske kape su počasni gosti na svakoj svečanoj trpezi. Nezaobilezne si deo slavske trpeze. Ja volim i da ih spremam a i da ih ručkam pa ne čekam neku specijalnu priliku. Uz šubarice, kako ih neko zove, svaki dan je poseban :D.
SASTOJCI :
Za koru :
4 jaja,
8 kašika šećera,
20 kašika mleka,
7 kašika ulja,
2 kašike kakaa,
1 prašak za pecivo.
Za fil :
800 ml mleka,
6 kašika brašna,
4 kašike gustina,
6 kašika šećera,
250g margarina,
50g šećera u prahu.
Za glazuru :
100g čokolade,
3 kašike ulja.
I još ;
100g kokosa.
PRIPREMA :
Odvojiti belnaca od žumnaca.
Žumanca umutiti sa šećerom i dodati mleko i ulje.
Brašno, kakao i prašak za pecivo pomešati i pažljivo umešati u smesu sa žumancima.
Na kraju dodati posebno umućena belanca i pažljivo kašikom sve promešati.
Koru peći na 200 C u velikom plehu od rerne. Čačkalicom proverite da li je gotova kad porumeni.
Pomešati gustin sa šećerom i brašnom i razmutiti u 100 ml hladnog mleka.
Ostatak mleka staviti na šporet da provri pa zakuvati prethodno razmućenu smesu.
Uz neprekidno mešanje skuvajte fil i kada se zgusne sklonite ga sa šporeta i ostavite da se ohladi.
Maragarin i šećer u prahu mikserom izraditi, pa ga dodati u ohlađen fil.
Modlom ili časom vaditi krugove od kore i preseći ih na pola.
Filovati između i spojiti.
Filovati i sa strane, spoljne zidove kolača, pa ih uvaljati u kokos.
Otopite čokoladu sa uljem za glazuru.
Kašičicom rasporedite glazuru na svaki kolač.
Ostavite ih da odstoje preko noći pa ih poslužite.
Prijatno!
Pozdrav Milice.Sjajni ste!Da li mozete da dodate koliko brasna ide u koru za Ruske kape?
ОдговориИзбриши