Restovani krompir je odličan prilog mesancetu a super je i kao samostalan obrok uz salatu. Brzo i jednostavno se priprema a zaista je užitak za nepca. Svako ima neki svoj princip a ja se držim recepta moje bake, uz neke male izmene, naravno :). U svakom slučaju, kao što rekoh, super je prilog ili obrok pa ako ga niste probali do sad obavezno to uradite :).
SASTOJCI :
1 kg krompira,
1 kg krompira,
1 veća glavica crnog luka ili nekoliko glavica mladog luka,
1 kašičica aleve paprike,
so po ukusu,
5 kašika ulja.
PRIPREMA :
Krompir skuvati u ljusci.
Ocediti ga i ostviti u posudi poklopljenog da se potpari.
Oljuštiti ga i iseći na željene oblike (kockice, kolutiće, ili veće komade).
Crni luk sitno iseckati i propržiti ga na ulju.
Ako koritite mladi luk iseckajte donji deo a zeleni ostvite za dekoraciju.
Dobro propržite luk, dodajte alevu papriku i sve lepo promešajte.
Na kraju dodajte krompir, soli po ukusu, još malo ulja po želji i sve to lepo promešajte.
Restovani krompir poslužite kao prilog ili glavno jelo uz salatu.
Нема коментара:
Постави коментар