Странице

среда, 14. октобар 2015.

PILEĆI PAPRIKAŠ

Ako je neko od vas imao prilike da proba na selu pravi domaći pileći paprikaš sigurno ga pamti. Taj pun, bogat ukus se ne zaboravlja. Naše bake su takav paprikaš pravile od domaćih koki čije meso je tamnije boje i pomalo je žilavo. Takav paprikaš se krčkao satima da bi meso omekšalo i pustilo sve potrebne sokove i masnoće. Mi sada nemamo te koke ali i piletina je sasvim dobra zamena :). Ovako pripremljen pileći paprikaš je rado viđen na trpezi, pa toplo preporučujem da probate. 
SASTOJCI :
meso od pileta, prethodno skuvano,
300 ml pilećeg bujona,
1 velika šargarepa ili dve ako volite više,
2 glavice crnog luka,
3 čena belog luka,
200 ml soka od paradajza,
2 kašike mlevene aleve paprike,
2 lista lovora,
svež peršun,
2 kašike ajvara,
možete dodati i seckanu crvenu papriku,
so,
biber,
bosiljak po želji.

PRIPREMA :
Pileće meso skuvati u 300 ml vode sa kockom supe.
Koristite od mesa šta volite (batake, krilca, leđa...),
Crni luk sitno iseckajte i propržite na malo ulja.
Dodajte sitno seckan beli luk i šargarepu iseckanu na kolutove, kockice ili pravougaonike.
Pomešati ajvar, alevu papriku, sok od paradajza, bosiljak svež ili suvi  i sitno seckan peršun.
Sve to dodati u šerpu sa lukom.
Ako imate i mesnatu crvenu papriku dodajte je.
Dodati meso i naliti bujonom.
Ako vam se čini da je malo vode dodajte još po želji i kuvajte na tihoj vatri oko 1h.
Posolite po želji i pobiberite posle pola sata kuvanja.
Poslužite toplo i uživajte!
Prijatno!

Ne propustite i ovaj recept! Klik na BATACI U MEDU.

Нема коментара:

Постави коментар