уторак, 26. јул 2016.

CHERRY KOCKE


Kremasto, voćno zadovoljstvo sa upečatljivim ukusom koji podseća na kapri sladoled. Daaa, volećete ga, obožavati i smazati pre nego što i budete svesni da ste smazali ceo pleh :D. Toliko su ukusne ove vanila cherry kocke :).
SASTOJCI:
Za koru:
2 jaja, 
2 kašike šećera,
2 kašike tople vode,
2 kašike brašna,
2 kašike kakaa,
1 kašičica cimeta,
30g mlevenih pečenih lešnika,
1 ravna kašičica praška za pecivo.

Za fil od višanja:
150ml vode,
4 kašike šećera ili meda,
1 kesice pudinga sa ukusom maline,
150g svežih ili smrznutih višanja bez koštice.
Za krem od vanile:
400ml mleka,
1 kesica pudinga od vanile,
1 kesica vanilinog šećera,
6 kašika šećera ili meda,
400g kisele pavlake.
Glazura:
250g čokolade,
125g maragarina,
1 kašika ulja.

PRIPREMA:
Jaja umutiti penasto sa šećerom.
Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i vodu i dalje muteći.
Na kraju dodati kakao, cimet i mlevene lešnike i umešajte varjačom.
Koru izliti u obložen četvrtasti pleh i peći je u zagrejanoj rerni na 200C oko 15 minuta (čačkalicom proverite da li je gotova).
Ostavite koru da se hladi dok pripremate fil od višanja.
U 150ml vode dodajte šećer i stavite na šporet da provri.
Prašak za puding rastopiti u nekoliko kašika vode da bude bez grudvica.
Umešajte u proključalu vodu i kuvajte 5 minuta.
Višnje u blenderu isitnite i sjedinite sa pudingom.
Odmah premazati koru ovim filom i ostaviti da se hladi u frižideru.

Od 400ml mleka odvojiti 100ml i pomešati tih 100ml sa praškom za pudingom da se lepo rastopi bez grudvica.
Preostalo mleko pomešati sa šećerom ili medom i vanilinim šećerom i staviti na šporet da se kuva.
Skuvati puding i kada se lepo zgusne skloniti sa šporeta.
Umešati pavlaku i taj fil premazati preko stegnutog fila od višanja.
Rastopiti sve sastojke za glazuru na tihoj vatri i preliti je preko kolača.
Kada se kolač lepo ohladi i stegne iseći na kocke i poslužiti.
Prijatno!

Ne propustite i ovaj recept! Klik na ČOKOLADNI ČIZKEJK SA JAGODAMA.

Нема коментара:

Постави коментар