уторак, 26. јул 2016.

PITA SA VIŠNJAMA I GRIZOM


Višnje i griz se savšeno slažu i zato je pita od ovih sastojaka jedna od omiljenih. Pita sa višnjama i grizom se može poslužiti i kao topla i kao hladna poslastica uz sladoled recimo i ukusna je i sočna kako god da je servirate. O ovoj piti nemam šta posebno da dodam osim da vam preporučim da je odmah probate jer, sigurna sam, nećete se pokajati. 
SASTOJCI:
500g kora za pitu,
oko 500g višanja bez koštice (možete koristiti i maline, šumsko voće, borovnice...),
2 šolje jogurta (za čaj),
3 jajeta,

šolja ipo šećera (za čaj),
jedna ipo šolja griza,
pola šolje ulja,
3 vanilina šećera,
pola kesice praška za pecivo.

PRIPREMA:
Jaja dobro umutiti sa šećerom i vanilinim šećerom.
U tu smesu dodati jogurt, ulje i griz.
Promešati i ostaviti da odstoji pola sata.
Odvojiti po tri kore za svaki rolat.
Prvu koru premazati filom i preko nje staviti drugu koju takođe premazati filom od griza.
Staviti treću koru i preko nje rasporediti višnje.

Urolati kore i prebaciti u pleh obložen pek papirom.
Postupak ponoviti dok se ne potroše sve kore.
Gledajte da vam ostane malo fila da bi premazali pite.
Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180c oko 40 minuta.
Pospite ih šećerom i prahu kad su gotove i isecite.
 Poslužite toplu ili hladnu uz šlag ili sladoled.
Umesto višanja možete koristi voće po želji.
Prijatno!

Ne propustite i ovaj recept! Klik na TORTA LENJA ŽENA.

Нема коментара:

Постави коментар