Krmenadle u sosu, sočne i mekane, omiljeni nedeljni ručak. Ako se ljubitelji dobrog zalogaja i uživate u mesnim obrocima preporučujem da probate ove ukusne krmenadle. Njih možete poslužiti uz pire krompir, rižu ili bareno povrće, obavezno uz sezonsku salaticu da bi doživljaj bio kompletan.
SASTOJCI:
6 krmenadli,
2 glavice crnog luka,
ulje po potrebi,
so,
biber,
200ml belog vina,
kašika brašna,
kašika aleve paprike.
PRIPREMA:
Krmenadle istanjiti čekićem, posoliti i pobiberiti po malo sa obe strane.
Propržiti ih dok ne porumene sa obe strane.
U istoj masnoći propržiti kašiku brašna, dodati alevu papriku i naliti sa belim vinom.
Kada provri skloniti sa šporeta i preliti preko mesa.
D abi krmendale bile još sočnije ubacite ih u sos i kuvajte još par minuta na tihoj vatri.
Нема коментара:
Постави коментар