Domaće tortilje su extra ukusno pecivo koje možete poslužite dragim gostima kao party posluženje uz neki ukusni namaz ili kao prilog uz roštilj. Ja sam se opredelila za super brzu kremastu kukuruz salatu. Ta kombinacija je odlična, brza, ukusna, i što je najbolje od svega super se slaže uz meso i povrće. Od ovih tortilja možete praviti i sendviče, burito ili ih jednostavno koristiti umesto hleba.
Probajte ovu divnu kombinaciju i javite mi da li vam se dopada.
PRIPREMA:
Pre nego što počenete da mesite testo za tortilje skuvajte šećerac i ohladite ga.
Sve sastojke za testo sjedinite i umesite glatko testo.
Ako postite ili jednostavno nemate jaje u kući možete umesiti testo i bez njega.
U tom slučaju će vam verovatno trebati još malo vode.
Dodajte je sve dok ne dobijete glatko testo koje se ne lepi za ruke.
Prekrijte testo prijanjajućom folijom da odstoji dok vi napravite salatu.
Ako ne pravite salatu testo je spšremno za izradu odmah!
Susam ispecite na tiganju za palačinke bez ikakve masnoće, taman toliko dok ne dobije zlatnu boju.
U činiji pomešajte pavlaku, izrendan kačkavalj i šunku, zatim dodajte ohlađen šećerac i susam.
Sve lepo promešajte i stavite u frižider da se ohladi.
Testo podelite na loptice veličine kajsije i rastanjite ih u formu kruga.
Tortilje pecite u tiganju sa obe strane po nekoliko minuta.
Kada su sve tortilje ispečene poslužite ih uz ohlađenu kukuruz salatu.
Pogledajte i VIDEO UPUTSTVO.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар