субота, 18. фебруар 2017.

MILKA ROLAT SA BANANAMA



Poslastica koja je uvek rado viđena na trpezi, rolat sa bananama. U ovaj smo dodali Milku i tako dobili savršen spoj ukusa. Sa ovim rolatom nema greške, svi ga vole, neki čak više od bilo koje torte, a nije težak za spremanje. Rolat sa milkom i bananama je pogodno posluženje za praznike i slave, kada vam dolaze dragi gosti ili kada jednostavno želite da častite sebe i svoje najmilije :). 
SASTOJCI:
Za koru:
5 jaja,
200g šećera,
3 kašike brašna,
3 kašike čokolade u prahu,
pola praška za pecivo.
1 vanilin šećer,
1 kašika vode,
1 kašika ulja.

Za krem:
3 jaja,
200g Milka čokolade,
150g šećera,
3 kašike brašna,
200g putera ili margarina,
i još 4 banane.

PRIPREMA:
Odvojiti belnaca od žumanaca.
Umutiti belnaca postepeno dodavajući šećer.
Dodati žumanca i mutiti.
Dodati vanilin šećer, vodu i ulje i sve lepo umututi.
Na kraju varjačom umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo i čokoladu u prahu.
Izliti smesu na pleh od rerne obložen pek papirom i ispeći je u zagrejanoj rerni na 180C oko 15~20 minuta.

Gotovu koru  prebaciti na mokru krpu i odmah uviti suprotne krajeve prema sredini.
Dakle, jedan kraj prema unutra i onaj preko puta njega takođe prema unutra.
Jaja, šećer i brašno umutiti i staviti na paru da se skuva i zgusne.
Mešati i kada se zgusne skloniti sa šporeta, ubaciti čokoladu i mešati dok se čokolada ne rastopi.
Kada se fil ohladi sjediniti ga umućenim puterom ili margarinom.
Odmotati  rolat, premazati sa pola fila i složiti banane.
Dve na jedan kraj po dužini, a dve na drugi, tako da kad se zavije rolat banane budu razdvojene i umotane u krajeve rolata. 
Rolat staviti na tacnu tako da umotani delovi budu dole i premazati ga sa ostatkom fila.
Kada se rolat ohladi i stegne iseći ga na šnite i poslužiti.
Prijatno! 

Ne propustite i ovaj recept! Klik na BRZA MILKA TORTA.




1 коментар: