Palačinke, u bilo kom obliku, slatke ili slane, uvek su dobrodošle na našu trpezu. Ove slane palačinke sa mesom super su posluženje za najmilije i drage goste. Svojim ukusom podsećaju na lazanje, mada su palačinke za nijansu mekše i nama ipak malo ukusnije. Mogu biti toplo ili hladno posluženje, predjelo ili glavno jelo. Kako god da ih poslužite degustatori će biti oduševljeni, to vam garantujem.
SASTOJCI:
Za palačinke:
2 jaja,
10 kašika brašna,
500ml mleka,
50 ml ulja,
prstohvat sode bikarbone,
kašičica soli,
kašičica šećera.
Za fil:
1 glavica crnog luka,
400g mlevenog mesa,
200g pasiranog paradajza,
kašičica origana, bosiljka ili začina po želji,
soli po ukusu,
100g trapista (kačkavalja).
Za preliv:
kockica putera,
2 kašike brašna,
2 čaše mleka.
PRIPREMA:
Sve sastojke za palačinke mikserom sjediniti i ispeći 12 komada.
Crni luk sitno iseckati i prodinstati na malo ulja.
Dodati meso i dinstati na srednjoj temperaturi desetak minuta.
Ubaciti pasirani paradajz i prodinstati još malo.
Začiniti po želji, posoliti i skloniti sa šporeta.
U fil dodati rendani trapist kada se malo prohladi.
Na svaku palačinku rasporediti po nekoliko kašika fila i zarolati ih.
Poređati palačinke u vatrostalnu posudu.
Ja sam imala manje palačinki pa mi je ostalo fila koji sam rasporedila preko njih i prelila sve zajedno.
Bešamel spremiti tako što se puter rastopi, doda se brašno i kada se sjedini prelije se mlekom.
Kada se sos zgusne gotov je.
Sosom preliti palačinke i zapeći ih u zagrejanoj rerni na 200C oko dvadesetak minuta.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар