петак, 16. новембар 2018.

ZEPEČENE MAKARONE SA MLEVENIM MESOM II


Makarone sa mlevenim mesom su super ukusna đakonija koju možete poslužiti svojim najmilijima ili dragim gostima. Čak i oni sa istančanim ukusom će rado uživati u ovom jelu. Na blogu blogu već postoji jedna varijanta ovih makarona, a oni koji su probali su se oduševili. Predstavljam vam drugu varijantu ovog ukusnog jela i toplo preporučujem da probate. 
SASTOJCI: 
200g makarona,

Za fil:
400g mlevenog mesa,
1 veća glavica crnog luka,
2 veća paradajza,
2 kašike maslinovog ulja,
100ml bujona (supe),
so,
biber,
Za bešamel:
kockica putera (20g),
1 kašika brašna (oko 20g),
300ml mleka,
2 jaja. 
I još:
parmezan za posipanje (po želji).

PRIPREMA: 
Makarone skuvati po uputstvu sa kesice. 
U jednom tiganju propržiti sitno iseckan crni luk. 
Dodati meso i dinastati na srednjoj temperaturi nekoliko minuta.
Paradajz potopiti u vrelu vodu i kada omekša oljuštiti ga i iseckati na kockice i dodati u posudu sa mesom. 
Fil preliti sa supom, posoliti i začiniti i dinstati sve zajedno petnaestak minuta. 

U drugoj posudi na ringli otopiti puter, zatim dodati brašno i lepo promešati.
Preliti mlekom i kuvati uz konstantno mešanje dok se ne zgusne. 
Skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi. 
U prohlađeni bešamel dodati jaje i lepo promešati. 
Na dno vatrostalne posude rasporediti pola skuvanih makarona i posuti sa malo parmezana.
Preko makarona rasporediti fil.
Preko fila preliti bešamel i posuti sa parmezanom.
Rernu zagrejati na 200C i peći oko 20 minuta, ili dok jelo lepo ne porumeni. 
Prijatno! 

Ne propustite i ovaj recept! Klik na ROL PITA SA SIROM.


Нема коментара:

Постави коментар