Makarone sa mlevenim mesom su super ukusna đakonija koju možete poslužiti svojim najmilijima ili dragim gostima. Čak i oni sa istančanim ukusom će rado uživati u ovom jelu. Na blogu blogu već postoji jedna varijanta ovih makarona, a oni koji su probali su se oduševili. Predstavljam vam drugu varijantu ovog ukusnog jela i toplo preporučujem da probate.
SASTOJCI:
200g makarona,
Za fil:
400g mlevenog mesa,
1 veća glavica crnog luka,
2 veća paradajza,
2 kašike maslinovog ulja,
100ml bujona (supe),
so,
biber,
Za bešamel:
kockica putera (20g),
1 kašika brašna (oko 20g),
300ml mleka,
2 jaja.
I još:
parmezan za posipanje (po želji).
PRIPREMA:
Makarone skuvati po uputstvu sa kesice.
U jednom tiganju propržiti sitno iseckan crni luk.
Dodati meso i dinastati na srednjoj temperaturi nekoliko minuta.
Paradajz potopiti u vrelu vodu i kada omekša oljuštiti ga i iseckati na kockice i dodati u posudu sa mesom.
Fil preliti sa supom, posoliti i začiniti i dinstati sve zajedno petnaestak minuta.
U drugoj posudi na ringli otopiti puter, zatim dodati brašno i lepo promešati.
Preliti mlekom i kuvati uz konstantno mešanje dok se ne zgusne.
Skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi.
U prohlađeni bešamel dodati jaje i lepo promešati.
Na dno vatrostalne posude rasporediti pola skuvanih makarona i posuti sa malo parmezana.
Preko makarona rasporediti fil.
Preko fila preliti bešamel i posuti sa parmezanom.
Rernu zagrejati na 200C i peći oko 20 minuta, ili dok jelo lepo ne porumeni.
Prijatno!
Ne propustite i ovaj recept! Klik na ROL PITA SA SIROM.
Нема коментара:
Постави коментар