Странице

субота, 15. децембар 2018.

POSNE KIFLICE


Mmmm, kiflice, meke, hrskave, pune ili prazne, posne ili mrsne, kada zamirišu retko ko im može odoleti. Ovog puta sam za svoje goste spremala prazne, posne kiflice, a uz njih sam poslužila domaći ajvar, masline, krastavčiće, fetu i suhomesnato za one koji ne poste. Oduševeljenje nije izostalo! Niko nije mogao da veruje da su kiflice posne. Divno su meke i ukusne. Probajte! 
SASTOJCI: 
1 kg mekog brašna,
1 kockica kvasca (40g),
oko 400ml mlake vode,

1 čaša ulja,
3 kašičice šećera,
3 kašičice soli,
kašičica praška za pecivo,
Za premaz:
margarin, 
susam.

PRIPREMA:
U vanglu sipati jednu čašu vode i izmrviti kvasac.
Dodati šećer, promešati i ostaviti da se kvasac fermentiše.
U istu posudu dodati brašno, so, prašak za pecivo, ulje i ostatak vode. 
Ako je testo retko dodati još malo brašna, a ako je tvrdo dodati još malo mlake vode.
Testo treba da bude meko ali da se ne lepi za prste. 
Ostaviti testo da odstoji oko 30 minuta pa prebaciti na pobrašnjenu radnu površinu. 

Podeliti testo na 4 lopte.
Svaku oklagijom rastanjiti u formu kruga.
Napraviti 8 trouglova i urolati ih u oblik kiflice.
Ako želite manje kiflice podelite testo na 16 trouglića. 
Kiflice složiti u pleh obložen pek papirom.
Premazati ih rastopljenim margarinom i posuti susamom. 
Peći ih na 200C oko 20 minuta ili dok lepo ne porumene.
Poslužiti ih tople ili hladne.
Prijatno! 

Ne propustite i ovaj recept! Klik na POSNA ŠPANSKA PITA.

Нема коментара:

Постави коментар