Volim čokoladne torte ali samo kada nemaju onaj jak i težak ukus čokolade. Znate na šta mislim, kada uzmete zalogaj torte a šećer vam udari na oči. Više volim laganiju, kremastu varijantu čoko torti. Pun pogodak je kada mogu i drugo parče da smažem :D. Takva je i ova torta, čoko moko torta. Na izgled sva od čokolade a ukus neodoljivo podseća na sladoled. Ovu tortu sam pravila odavno a tek juče sam se setila da pronađem recept i fotografiju. Ko zna čega još ima na mom kompjutru :D. Moraću ozbiljnije da pretumbam foldere i naravno ako nađem nešto zanimljivo, kao što je oova torta, podeliću sa vama :).
SASTOJCI :
Za koru:
25o gr brašna,
3 kašike kakaa,
12 kašika mleka,
6 jaja,
18o gr šećera,
2 vanilina šećera,
1 prašak za pecivo,
125 gr margarina,
narendana kora narandže.,
3 ceđene narandže za preliv kora.
Za fil :
35o gr šećera,
5 jaja,
3oo ml slatke pavlake,
2oo gr čokolade,
3 kašike ekstarata ruma,
15o gr margarina ili maslaca.
PRIPREMA :
Kora :
Umutite penasto jaja sa šećerom pa dodajte mleko, narendanu koricu narandže, vanilin šećer i omekšali margarin. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i kakaom pa lagano varjačom umešajte u smesu za koru. Koru pecite na 18o C oko 3o minuta. Ostavite u plehu da se prohladi pa je podelite na 3 dela da se dobiju 3 kore. Svaku koru natopite sokom od jedne narandže.
Fil :
Na pari mutiti jaja i 2oo gr šećera dok se ne zgusne. Posebno umutiti margarin, 15o gr šećera i rum. Slatku pavlaku umutiti. Istopljenu čokoladu pomešati sa slatkom pavlakom pa odvojiti jednu trećinu za filovanje torte. Fil od jaja ohladiti pa sjediniti sa margarinom i slatkom pavlakom. Mutiti dok se ne dobije lepa kremasta smesa. Filovati tortu sledećim redosledom : Kora ~ fil, kora ~ fil, kora~slatka pavlaka sa čokoladom. Tortu ostaviti u frižideru da se ohladi, najbolje preko noći. Poslužiti je dragim gostima i svojim najmilijima kada želite da ih oduževite :D.
Prijatno!
Ne propustite i ovaj recept! Klik na DOMAĆE BRZE BAJADERE.
Torta je extra ali kad se napravi fil nije bas kao na slici.
ОдговориИзбришиTorta je extra ali kad se napravi fil nije bas kao na slici.
ОдговориИзбриши