четвртак, 7. август 2014.

ČOKO MOKO TORTA

Volim čokoladne torte ali samo kada nemaju onaj jak i težak ukus čokolade. Znate na šta mislim, kada uzmete zalogaj torte a šećer vam udari na oči. Više volim laganiju, kremastu varijantu čoko torti. Pun pogodak je kada mogu i drugo parče da smažem :D. Takva je i ova torta, čoko moko torta. Na izgled sva od čokolade a ukus neodoljivo podseća na sladoled. Ovu tortu sam pravila odavno a tek juče sam se setila da pronađem recept i fotografiju. Ko zna čega još ima na mom kompjutru  :D. Moraću ozbiljnije da pretumbam foldere i naravno ako nađem nešto zanimljivo, kao što je oova torta, podeliću sa vama :). 
SASTOJCI :
Za koru:
25o gr brašna, 
3 kašike kakaa,
12 kašika mleka,
6 jaja,
18o gr šećera,
2 vanilina šećera,
1 prašak za pecivo,
125 gr margarina,
narendana kora narandže.,
3 ceđene narandže za preliv kora.
Za fil :
35o gr šećera,
5 jaja,
3oo ml slatke pavlake,
2oo gr čokolade,
3 kašike ekstarata ruma,
15o gr margarina ili maslaca.
 PRIPREMA :
Kora :
Umutite penasto jaja sa šećerom pa dodajte mleko, narendanu koricu narandže, vanilin šećer i omekšali margarin. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i kakaom pa lagano varjačom umešajte u smesu za koru. Koru pecite na 18o C oko 3o minuta. Ostavite u plehu da se prohladi pa je podelite na 3 dela da se dobiju 3 kore. Svaku koru natopite sokom od jedne narandže. 


Fil :
Na pari mutiti jaja i 2oo gr šećera dok se ne zgusne. Posebno umutiti margarin, 15o gr šećera i rum. Slatku pavlaku umutiti. Istopljenu čokoladu pomešati sa slatkom pavlakom pa odvojiti jednu trećinu za filovanje torte. Fil od jaja ohladiti pa sjediniti sa margarinom i slatkom pavlakom. Mutiti dok se ne dobije lepa kremasta smesa. Filovati tortu sledećim redosledom : Kora ~ fil, kora ~ fil, kora~slatka pavlaka sa čokoladom. Tortu ostaviti u frižideru da se ohladi, najbolje preko noći. Poslužiti je dragim gostima i svojim najmilijima kada želite da ih oduževite :D.
Prijatno!  
Ne propustite i ovaj recept! Klik na DOMAĆE BRZE BAJADERE
 

2 коментара: