четвртак, 22. мај 2014.

BRZI UŠTIPCI

Kada mi nneko spomene uštipke setim se detinjstva i odmah mi krene voda na usta :D. I moja deca ih vole a ja im naravno često spremam. Zavisi od raspoloženje nekad ih ručkamo sa sirom, pavlakom, kajmakom ili sa džemom i kremom. U svakom slučaju su ukusne i zaista su sjajna večera. Do skoro sam ih pripremala na onaj tradicionalni način sa kavscem pa sam čekala da mi testo nadođe. Ali nedavno sam pronašla recept za ekstra brze i pre svega jeftine uštipke i kada se nekome od mojih ukućana prijedu bacim se na posao i za pola sata su gotovi :D. Jedva sam čekala da recept za ove divne vazdušaste uštipke podelim sa vama :). Uštipci su takođe sjajno posluženje za iznenadne goste ali vam u tom slučaju preporučujem duplu meru :).
SASTOJCI :
2 jaja,
2oo ml jogurta,
2oo ml kiselog mleka,
1 prašak za pecivo,
5oo gr brašna,
1 do 3 kašičice soli. 
PRIPREMA :
Jogurt, kiselo mleko, jaja i so umutiti žicom. Dodavati brašno postepeno i mesiti sve vreme. Testo bi trebalo da bude meko i da se ne lepi za prste. Izvaditi testo za uštipke na pobrašnjenu površinu pa ga rastanjiti oklagijom. Debljina testa bi trebala da bude oko pola cm. Iseći na željene oblike pa ih spuštati u vrelo ulje.
Ringlu pre pečenja uključite na najjače pa je smanjite malo kad počnete da pečete. Dovoljno je da dobiju zlatkastu boju sa obe strane. Vaditi ih na tacnu pa ih poslužiti uz slatki ili slani dodatak a odlične su i uz jogurt. Ako želite da ih poslužite sa slatkim stavite manje soli :).
Pogledajte video uputstvo za ove brze uštipke, urađeno u saradnji sa Mogu ja to sama!
 
Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept! Klik na BRZE PIROŠKE SA SIROM.


5 коментара: