недеља, 4. мај 2014.

DOMAĆE JAFFICE

Svi u kući volimo ukus narandže i rado spremam poslastice sa ukusom ovog egzotičnog voća :). Pre nekih mesec dana sam kupila žele bombone i to sam tražila od prodavačice da mi izdvoji samo narandžaste u želji da osmislim neki brz kolač koji će podsećati na čuvenu jaffu. U nedostatku vremena taj plan se nije realizovao do juče. Iako nisam baš to tako zamišljala moram priznati da neodoljivo podseća na jaffu. Dobro  bar ukus podseća na jaffu  pošto je ideja za izgled nastala u momuntu kada smo konstatovali da ne možemo da čekamo da se stegne da bih pravila normalnije oblike :D
SASTOJCI :
3oo gr mlevenog keksa,
2oo gr žele bombona od narandže,
1oo gr bele čokolade,
2oo gr šećera,
1oo ml vode,
2 narandže (rendana korica od obe i ceđeni sok od jedne),
5o gr crne čokolade za preliv,
2 kašike ulja,
šarene mrvice po želji,
papirne korpice.
PRIPREMA :
U šepricu staviti šećer i vodu i mešati na tihoj vatri dok se ne otopi. Dodati belu čokoladu i opet sve mešati dok se i čokolada ne otopi i sve se lepo ne sjedini. Skloniti sa šporeta pa umešati mleveni keks, iseckane žele bombone, korice narandže i sok od jedne narandže.
Drugu narandžu ako želite možete iseckati na kockice pa ubaciti i nju u kolač. Ostaviti smesu da se malo prohladi pa puniti korpice. Crnu čokoladu rastopiti sa dve kašike ulja i preliti svaku jafficu. Posuti šarenim ili čokoladnim mrvicama pa staviti nekoliko sati u frižider da se stegne. Ukus domaćih jaffica će vas oduševiti! :)
Prijatno!


Ne propustite i ovaj recept! Klik na DOMAĆE BRZE BAJADERE.

Нема коментара:

Постави коментар