понедељак, 29. децембар 2014.

KIFLICE SA CRNOM I BELOM ČOKOLADOM

Već danima mi se jede nešto slatko, ali moram vam priznati da me je uhvatila neka mrzovolja i nije mi se dalo da se dugo zadržavam u kuhinji. To je valjda i zbog toga što sam imala jedan neuspeh o kome ću vam već pisati u nekom od sledećih postova. Ali juče sam spremala kiflice sa sirom i pola testa sam izvojila za slatke. Neko je ispod kupus kiflica na mojoj fb strani ostavio komentar da takve pravi sa čokoladom. Odmah mi se upalila sijalica, naravno :D. Margarin sa vanilom sam kupila još pre nedelju dana i on je strpljivo čekao da se je nakanim. I evo, sinoć su kiflice sa čokoladom napokon zamirisale moj dom :).

SASTOJCI :
Za testo :
5oo gr mekog brašna,
1oo ml ulja,
3oo ml mleka,
1 jaje,
1 kocka svežeg kvasca,
1 kašičica soli,
3 kašičica šećera,
1 vanilin šećer,
Za fil :
1oo gr bele čokolade,
1oo gr crne čokolade,
1 žumance,
kocka margarina od vanile (oko 5o gr),
1 vanilin šećer.
Za premaz :
belance,
1 vanilin šećer po želji.

PRIPREMA :
Brašno ubaciti u dublji sud (vanglu) pa ubaciti jaje, ulje, mleko, so, šećer, vanilin šećer i izmrvljen kvasac. Sve dobro izmešati i umesiti kompaktno mekše testo. Ako vam je previše retko dodajte još malo brašna ili ako je tvrdo dodajte još malo mleka. Testo treba da se odvaja od zidova posude i da se ne lepi za prste. Prekriti testo za  kiflice sa čokoladom čistom krpom i ostaviti da nadođe oko 45min (zavisi gde vam stoji, ako je na toplom i brže će nadoći). Kada je testo naraslo izvaditi ga na radnu površinu na koju ste predhodno posuli brašno i podeliti ga na dva ili tri dela. Ako želite veće kifle podelite na dva a ako volite manje podelite na tri dela. Svaki deo rastanjiti u pravougaonik debljine oko 3mm. Margarin razmutiti sa žumancetom i dodati vanilin šećer pa premazati testo. 

Dok vi to radite uposlite nekog da renda ili sitno secka obe vrste čokolade. Ja sam uposlila svog dragog. Tako će vam vreme pripreme biti znatno manje. 
Na razvučeno i premazano testo pospite narendane čokolade. 
Urolati u rolat i seći tanjirićem (ja sam koristila tacnu od šoljice za kafu). Seku se komadi cik cak, odozdo na gore i obrnuto. Slagati ih na nauljen pleh ili na pek papir i ostaviti ih da odstoje desetak minuta, taman dok se rerna zagreje. Pre pečenja ih premažite razmućenim belancetom sa vanilinim šećerom. 
Ako vam nije jasno kako se seku, detaljan opis pogledajte OVDE
Pecite kiflice sa čokoladom na 2oo C oko 2o~3o minuta (dok lepo ne porumene). 
Kada se ispeku, po želji ih pospite šećerom u prahu. 
Ostavite ih da se malo prohlade pa navalite :).
Prijatno! 



Ne propustite i ovaj recept! Klik na ČUPAVCI.

Нема коментара:

Постави коментар