Pre par dana sam dobila svoj prvi novogodišnji poklon kojim sam se oduševila. To je nešto što će mi pomoći pri kuvanju. Šta mislite šta je u pitanju? Kuvar, naravno! Ovaj kuvar je kvalitetno odrađen i ima preko hiljadu interesantnih recepata sa fotografijama i savetima. Ma milina za oči :D. Prvi recept koji me je zainteresovao je kiš. Koliko sam shvatila, kiš se može spremati sa lisnatim ili ručno mešenim prkhkim testom. I naravno, bitna je posuda u kojoj se kiš sprema. Ona mora da ima rebraste zidove. I tako sam se bacila u potragu za pekačem za kiš, i danima sam tražila keramički u svim bolje snabdevenim prodavnicama, ali ga nažalost nisam pronašla pa sam za prvu pomoć kupila aluminijumski. Ako neko zna gde se može kupiti keramički pekač zza kiš neka javi :).
Moj prvi kiš, ili njegova kopija, je sa starim hlebom. Imala sam ga poprilično u kući i bilo mi je žao da ga bacam. Nije uopšte ispalo loše. Šta više, ukus je fenomenalan a izuzetno se lako i brzo sprema.
SASTOJCI :
1 vekna starog hleba,
2 jaja,
3oo gr sitnog sira,
1oo ml jogurta,
3 kašike pavlake,
5o ml ulja,
15o gr slanine ili šunke,
so po ukusu.
PRIPREMA :
Uključite rernu na 2oo C.
Isecite hleb na tanke kriške. Na dno, margarinom podmazanog, pekeča poređajte polovinu kriški hleba. Umutite jaja sa pavlakom, uljem i jogurtom i dodajte seckanu šunku ili slaninicu i sir. Posolite po ukusu. Prelijte kriske hleba sa dve trećine fila. Prekrijte fil ostatkom hleba. Preostalim filom prelijte ravnomerno hleb i po želji narendajte kačkavalj.
Pecite kiš 20~30 minuta dok lepo ne porumeni.
Ovaj hrskavo, sočni, obrok poslužite sa omiljenom salatom ili jogurtom.
Prijatno!
Ne propustite i ovaj recept! Klik na BRZA PITA SA JOGURTOM.
Нема коментара:
Постави коментар