Sećate se mog oduševljenja zbog otkrića rozen kora? :) E pa, nastavljam sa đakonijama u kojima one zauzimaju počasno mesto. Decembar mi je uvek haotičan zbog privatnih obaveza pa nemam puno vremena za kuvanje. Zato su ove kore idelano rešenje. Ne moram da čekam da se ispeku kore a i ne moram da mutim i idem po sastojke koje nemam u kući. Sve što treba je da smislim kojim filom da ih premažem. Ovoga puta sam se opredelila za plazmu. Kao veliki ljubitelj iste, mogla bi da je stavljam u svaki kolač i da mi nikad ne dosadi :).
SASTOJCI :
1 pakovanje rozen kora,
5oo ml mleka,
25o gr šećera,
1oo gr bele čokolade,
15o gr margarina ili maslaca,
3oo gr mlevene plazme,
3oo gr mlevenih oraha,
po želji izrendana korica 2 narandže.
Za glazuru ;
100 gr čokolade za kuvanje,
3 kašike ulja
3 kašike ulja
PRIPREMA :
Mleko i šećer prokuvati. U vrelo dodati čokoladu i margarin i čim se istope dodati mlevene orahe i mleveni keks. Ako želite svežiji ukus narandže, dodajte izrendanu koricu. Izmešati, ostaviti da se prohladi i mlakim filom filovati korice. Poslednju ne premazivati filom.
Na kolač staviti neki lagani predmet i ostaviti preko noći u frižider.
Za glazuru zagrejati čokoladu i ulje i kada se malo prohladi preliti preko kolača i ravnomerno razmazati.
Na kolač staviti neki lagani predmet i ostaviti preko noći u frižider.
Za glazuru zagrejati čokoladu i ulje i kada se malo prohladi preliti preko kolača i ravnomerno razmazati.
Kada se glazura stegne iseći kolač na šnite i poslužiti.
Prtijatno!
Ne propustite i ovaj recept! Klik na DOMAĆE BRZE BAJADERE.
Divna...pravila sam rozen tortu po vasem receptu sa karamelom...fantasticna.Ne sumnjam da i ova nije extra ☺
ОдговориИзбришиDivna...pravila sam rozen tortu po vasem receptu sa karamelom...fantasticna.Ne sumnjam da i ova nije extra ☺
ОдговориИзбриши