среда, 18. новембар 2015.

GIBANICA MAFINI

Šta za večeru, ili doručak ili predjelo, večita dilema. Posebno je teško odlučiti ako ste zaposlena mama. Ja iz tog razloga non stop tražim nove ideje, brze i lake recepte koji se mogu kombinovati onim danima kada se nema puno vremena. Gibanica mafini su super brzo i ultra lako jelo koje se može poslužiti i kao svečano, slavsko predjelo. Pravi se od sastojaka za klasičnu gužvaru samo što se kore ne ređaju u tepsiju već u kalupe za mafine. Pretpostavljam da vam se dešava kao i meni da vam ostane po koja kora od pakovanja za pitu i onda ne znate šta sa njom. S obzirom da ja ne volim da bacam hranu uvek se dosetim kako da je recikliram. Ovog puta sam rešila da te ostatke ostavim u zamrzivač i iskoristim za super brzu gibanicu koja pritom i izgleda lepo i primamljivo :). Najbolje od svega je što nećete morati da se grabite za krajeve. Ovde je svaki mafin spolja hrskav :D.   Dakle, ako ste i kao i većina nas često u dilemi šta za večeru, evo ideje! 
PRIPREMA :
Kore izvadite iz zamrzivača (ako vam ostane po koja kora od pite ostavite ih u zamrzivaču).
Izmrvite ih čim ih izvadite u neku dublju posudu. 
Dodajte jaja i jogurt, ulje i sir, pososlite, dodajte prašak za pecivo i sve lepo promešajte.
Ako vam se čini da je smesa retka ili nemate dovoljno kora dodajte nekoliko kašika griza.
Kalupe za mefine nauljite, ako koristite metalne. Ako imate silikonske ovaj korak preskočite. 
Sipajte kutlačom u kalupe i pecite gibanica mafine na 200C dok lepo ne porumene. 
Ako ipak nemate kore u zamrzivaču možete ih spremiti na drugi način
Sve sastojke, sem kora, sjedinite. 
Umačite jednu po jednu svežu koru i pažljivo prebacite u kalup da mafin pazeći da ništa ne viri. 
Gibanica mafine poslužite uz jogurt ili uz meze.
Pogledajte i VIDEO UPUTSTVO!
Prijatno!


Ne propustite i ovaj recept! Klik na GIBANICA BEZ KORA.

Нема коментара:

Постави коментар