Đakonije od testa, pa još punjene, su moja slaba tačka. Volim domaće pecivo, i ne mogu se obuzdati, pa makar imala sto kila. Volim i da mesim i da njupam, a u mirisu dok se pecivo peče uživam više nego u omiljenom parfemu. Dakle, volim da jedem i to smo apsolvirali. :D E sad, ove lepinjice sa mesom posebno volim jer mogu biti i doručak, i ručak i večera, mogu se poslužiti i tople i hladne, i sa jogurtom ili paradajz salatom, a bas se brzo spreme. Ako ste i vi nalik meni verujem da sam vas zainteresovala da ih probate :).
SASTOJCI:
Za testo:
500g brašna,
300ml jogurta,
2 jajeta,
2 kašičice soli,
1 prašak za pecivo.
Za fil:
350g mlevenog mesa,
1 glavica crnog luka,
1 kašika aleve paprike,
1 kašičica soli,
biber, origano, bosiljak po želji,
ulje za prženje.
PRIPREMA:
Umutiti jaja, jogurt i so.
Dodati prosejano brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Umesiti glatko testo i ostaviti ga da osmori dok pripremite fil.
Crni luk sitno iseckati i propržiti ga na malo ulja.
Dodati meso i sve lepo pomešati.
Posoliti, dodati začine i alevu papriku i dinstati još malo.
Skloniti sa šporeta i ostaviti da se prohladi.
Testo prebaciti na pobrašnjenu radnu površinu i oklagijom ga rastanjiti.
Iseći krugove željene veličine tako da dobijete parni broj krugova.
Ja sam se poslužila manjim tanjirom pa su mi svi krugovi bili isti, a na taj način možete koristiti i tacnu ili modlu ako želite manje lepinjice.
Na jedan krug rasporediti po malo fila, a drugom krugom preklopiti donji deo testa.
Ponoviti postupak dok se sav materijal ne potroši.
Lepinjice se mogu pržiti na puteru ili ulju, a mogu se i peći u rerni.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар