уторак, 18. јул 2017.

MARKIZA TORTA

Markiza torta, vrlo popularna torta sa piškotama, je slasna delicija koja se brzo i lako sprema. Toliko je ukusna da nema šanse da se provali da se sprema za pola sata. Ako ste ljubitelj ukusnih, čokoladnih torti, markizu morate probati. 
SASTOJCI:
8 žumanaca,
5 belanaca,
200g piškota,
250g margarina ili putera,

200g šećera,
200g čokolade.

PRIPREMA:
Žumanca penasto umutiti sa 100g šećera i skuvati ih na pari desetak minuta.
Ostaviti žumanca da se ohlade. 
Penasto sa preostalih 100g šećera čvrsto umutiti belanca i mutiti dok se šećer ne rastopi.

Margarin koji je odstojao na sobnoj temepraturi dobro umutiti mikserom.
Ohlađena žumanca sjediniti mikserom sa umućenim margarinom.
Lagano umešati čvrsto umešana belanca.
Čokoladu otopiti i umešati je u fil.
U kalup od 26cm na dno poređati piškote umočene u mleko ili sok.
Piškotama obložiti i zidove kalupa.
Rasporediti fil preko piškota.
Ako želite možete piškote staviti i na vrh torte tj preko fila, pa je dekorisati šlagom...
Stvaviti tortu 2 sata u zamrzivač da se stegne, posle je možete držati u frižideru.
Poslužiti je hladnu.
Prijatno! 

Ne propustite i ovaj recept! Klik na MILKA ROLAT SA BANANAMA.

Нема коментара:

Постави коментар