Mirisan i topao, hrskavo mek, njegovo visočanstvo burek sa mesom! O bureku nema šta posebno da se priča, svi ga vole i svi ga rado jedu. Ovo je jedna brza verzija pa je pogodna i za početnike. Nadam se da će vam se dopasti i da ćete uživati kao što smo i mi.
SASTOJCI:
500g kora za pitu,
300~400g mesa,
2 veće glavice crnog luka,
50ml ulja,
250ml vode,
so,
biber,
malo ulja za dinstanje mesa.
PRIPREMA:
Na malo ulja prodinstati sitno seckan crni luk.
Dodati mleveno meso, posoliti, pobiberiti i dinastati još malo.
U jednoj posudi pomešati vodu i ulje i posoliti po želji.
Na dno okrugle tepsije od 25cm složiti 4 kore tako da vise preko ivica tepsije.
Od pripremljene vode i ulja odvojiti 30ml za prelivanje bureka.
Poprskati kore mešavinom vode i ulja.
Preko staviti malo fila od mesa.
Ostale kore iscepkati i deo složiti preko mesa.
Poprskati kore, staviti malo fila, pa opet kore i tečnost pa meso i tako u krug dok se sav materijal ne utroši.
Na poslednji sloj mesa poprskati onih 30ml vode.
Korama koje su visile lepo ušuškati burek.
Peći na 200C oko 40 min ili dok lepo ne porumeni.