среда, 18. новембар 2015.

PILEĆA KREM ČORBA SA POVRĆEM I SLANINOM

Pileća čorba je odlična uvertira za glavno jelo. Zdrava, ukusna, lagana i hranljiva, savršena je za hladne zimske dane. Ako se kombinuje sa povrćem posle pileće krem čorbe vam nije potrebno glavno jelo jer ona lepo zasiti. Pogodna je za sve prilike a svojim ukusom i mirisom oduševljava degustatore. 
SASTOJCI :
100g slanine,
400g pilećeg mesa iseckanog  (filea ili po želji),
3 srednja krompira iseckanog na kockice, 
oko 100g šećerca, 
2 crna luka ili praziluka sitno iseckana,
600ml bujona (skuvane vode sa kockom supe),
200ml neutralne pavlake za kuvanje, 
300ml mleka,
kockica putera,
začini po želji (so, biber, vegeta).

PRIPREMA : 
Propržiti seckanu slaninu i belo meso na kockici putera oko desetak minuta. 
Slaninu možete propržiti posebno i dodati u činiju kada čorba bude gotova. 
Dodati krompir i luk, naliti sa malo vode i kuvati još desetak minuta stalno mešajući.
Već divno miriše! 
Sada dodati bujon i mleko i kuvati još pola sata.
Šećerac dodati posle 15 minuta jer njemu ne treba mnogo da se skuva.
Po želji možete dodati još povrća. 
Posle pola sata dodati neutralnu pavlaku i začine po želji i kuvati još desetak minuta pa skloniti sa šporeta i poslužiti toplu uz domaću pogaču :D. 
Prijatno! 



Ne propustite i ovaj recept! Klik na KREM ČORBA OD KROMPIRA




Нема коментара:

Постави коментар