уторак, 29. новембар 2016.

PICA ROLAT OD GOTOVIH KORA


Mmmm picaaa, dobrodošla u svakoj varijatni. Ovog puta vam predstavljam pica rolat od gotovih kora. Super ukusno predjelo, doručak ili večera. Kada se spremi može da stoji u zamrzivaču pa po potrebi da se peče. Filujete ga sa sastojcima koje volite, šunkom ili parizerom, kiselim krastvačićima i trapistom, suvim vratom ili nekom lepom kobasicom. Kombinacija je dosta a ja ću vam napisati recept za moju :)
SASTOJCI:
500g kora za pitu,
400g mariniranih šampinjona,
250g šunke,
250g kačkavalja,
200g kečapa,

200ml kisele pavlake,
origano po želji,
2 jajeta.
Za premaz;
3 kašike pavlake.

PRIPREMA:
Kačkavalj i šunku krupno izrendajte.
Jaja umutite i dodajte pavlaku pa još umutite da sve lepo sjedini.
Tri kore poređajte jednu na drugu.
Treću koru premažite sa malom količinom smese od jaja.
Preko premažite polovinu pripremljenog kečapa.
Preko stavite još jednu koru i premažite je sa malo smese od jaja i pavlake.
Na tu koru pospite polovinu rendanog sira.
Prekrijte je i premažite sa malo smese od jaja pa pospite pola rendane šunke.
Prekrijte je pa opet smesa od jaja i pola seckanih mariniranih šampinjona.
Preko šampinjona stavite jednu koru i premažite je sa malo smese od jaja.
Preko nje stavite još jednu koru pa uvijte rolat.

Postupak ponovite sa preostalim korama i sastojcima i napravite novi rolat.
Na koru sa kečapom možete posuti malo origana a umesto šampinjona možete staviti kisele krastavčiće.
Rolate stavite u zamrzivač pre sečenja, bar sat vremena, mada mogu i duže.
Isecite kolutove oko 2cm debljine, premažite ih sa mešavinom pavlake i jaja (može i jogurt za ovu namenu), pospite susamom ili rendanim trapistom.
Poslužite ih kao predjelo, doručak ili večeru.
Prijatno!

Ne propustite i ovaj recept! Klik na PICA PITA.

2 коментара:

  1. Interesuje me,koliko kora ide na jedan rolat? Prekriti znaci,staviti jos jednu koru ili ne? Hvala,pozdrav :)

    ОдговориИзбриши