уторак, 29. новембар 2016.

ROZEN TORTA SA MAKOM



Sitni kolači su uvek rado viđeni na trpezi a posebno za vreme praznika i slava. Rozen torta je kraljica sitnih kolača i uvek se prvo za nju opredele, kako domaćice tako i gosti. Rozen torta sa makom je super ukusni kolačić koji se dopada čak i onima koji nisu ljubitelji slatkiša. Neodoljivi ukus maka i čokolade prosto mami na još :). Ovaj kolač je uvek hvaljen i rado degustiran, a sama priprema nije ni teška ni vremenski zahtevna. Ako se odlučite da ga probate pitaćete se zašto niste ranije :D.
SASTOJCI:
1 pakovanje kora za rozen tortu,
400g mlevenog maka,
300g šećera,
300ml mleka,
100g mlevenog keksa (najbolje plazma),
250g maragrina,
1 vanilin šećer.

Za glazuru;
150g čokolade,
3~4 kašike ulja.

PRIPREMA:
Mleko sa šećerom i vanilin šećerom staviti na tihu vatru da provri i da se šećer rastopi.
U tu šerpu dodati mak i pustiti da vri 5 minuta.
Skloniti sa šporeta, dodati mleveni keks i sve lepo izmešati.
Na kraju dodati margarin iseckan na kockice i mešati dok se ne rastopi i dok se sve lepo ne sjedini.
Premazati kore toplim filom i ređati jednu na drugu.

Poslednju koru ne treba mazati.
Preko rozen torte staviti nešto teško (preko cele dužine da se lepo kore i fil i sjedine) i tako ostaviti u frižideru preko noći.
Ujutru napraviti glazuru i preliti je preko poslednje kore.
Kad se glazura stegne iseći kolač na željeni oblik pa poslužiti.
Ako spremate posnu verziju, umesto mleka koristite sojino mleko ili vodu.
Prijatno!

Ne propustite i ovaj recept!  Klik na SITNI KOLAČI.

Нема коментара:

Постави коментар